Enkele recepten ter inspiratie

 

Havermoutkoekjes met pure chocolade 

 

Ingrediënten

- 2 bananen 

- 180 g havermout (optioneel: gemalen) 

- 1 ei 

- 50 g pure chocolade (gehakt) 

- 1 el speltbloem 

 

Bereidingswijze

- Prak de bananen en voeg er de havermout aan toe. Voeg vervolgens het ei en de chocolade toe. Als laatste kan je ervoor kiezen om nog een eetlepel speltbloem toe te voegen voor meer binding. 

Verdeel het mengsel in 12 porties op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Duw de koekjes nog eens plat met een lepel alvorens ze de oven ingaan. Bak de koekjes 20 min in de oven op 180 à 200°. 

AçaÏbowl 

 

Ingrediënten

- 2 bevroren bananen 

- Bevroren açaï van Holy Berry (onder andere te vinden bij Delhaize) 

- 100 ml plantaardige melk 

- 100 ml skyr yoghurt 

 

Bereindingswijze 

- De bevroren bananen blenden samen met de bevroren açaï. Om dit beter te laten verlopen voeg je er de melk aan toe. Op deze manier is alles beter te mixen. Om het een volwaardig ontbijt of tussendoortje te maken kan je er 100 ml skyr onder mengen. Vervolgens kan je het mengsel toppen met je favoriete topping. Dit kan fruit, noten, zaden, granola, etc. zijn. 

Bananenbrood 

 

Ingrediënten 

- 180 g havermout

- 3 bananen

- 3 tl bakpoeder 

- Snuif zout 

- 3 el agavesiroop

- 3 eieren 

- Kaneel (naar eigen smaak)

- 100 g pure chocolade 

 

Bereindingswijze

- Doe alles in een kom of keukenrobot en mix alles tot een geheel. Er mogen nog grotere stukken banaan in het mengsel zitten. Doe vervolgens het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm en bak het bananenbrood 45 min op 180 à 200°.

Salade met buffelmozzarella, gegrilde groenten en balsamico dressing

 

Ingrediënten

Voor de salade:

- Handvol rucola

- Handvol veldsla

- 1 sjalot (fijngesneden)

- 1/2 mango (in blokjes)

- 1 rode paprika

- 1 takje trostomaten 

- 1 bol buffelmozzarella

- 2 el olijfolie 

- Pijnboompitten

 

Voor de dressing: 

- 2 el balsamicoazijn

- 1 el honing

- Zadenmengeling (optioneel)

 

Bereidingswijze

- Verdeel de twee soorten salade in een grote kom en meng deze goed onder elkaar. Bestrooi vervolgens de salade met de sjalot en mango. 

Snij vervolgens de paprika in reepjes en leg deze in een ovenschaal met de tomaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid vervolgens de paprika met peper, zout, paprikapoeder en tijm. De tomaten kruid je vervolgens enkel met peper en zout. Zet de ovenschaal 15 minuten op grillstand in een voorverwarmde oven van 200°. Maak in tussentijd de dressing door de balsamicoazijn te mengen met de honing en de zaden. Eens de groenten gegrild zijn kan je starten met de afwerking van de salade. Start met de mozzarella centraal op de salade te leggen en leg er de paprika en tomaten rond. Als laatste doe je er de dressing, nog wat extra peper en de pijnboompitten overheen.